در آیینی با حضور وزیر نفت: قرارداد توسعه میدان نفتی بالارود بین سه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و ملی حفاری و جهان پارس امضاء و مبادله شد
در آیینی با حضور مهندس بیژن زنگنه وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قرار داد توسعه میدان نفتی بالا رود بین شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان کارفرما و شرکت های ملی حفاری ایران و مهندسی و ساختمانی جهانپارس امضا و مبادله شد.

به گزارش آوای کارون امضای قرارداد توسعه این میدان روز دوشنبه (۲۷ مردادماه) همزمان با مبادله اسناد ۱۳ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت با هدف حفظ جریان کار و اشتغال در صنعت نفت، میان دو شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و نفت فلات قاره و ۱۴ شرکت ایرانی صورت پذیرفت.
توسعه میدان نفتی بالارود در شمال استان خوزستان در دو بخش سطح الارضی و تحت الارضی تعریف و در دو بخش برون چاهی شامل ایجاد لوکیشن، خط انتقال آب و… و درون چاهی شامل تامین دکل، ارایه خدمات فنی و مهندسی حفاری انجام میشود.
در این قرارداد که ارزش آن بیش از ۴۱ میلیون یورو برآورد گردیده شرکت ملی حفاری ایران با مشارکت شرکت مهندسی و ساختمانی چهانپارس همکاری می کنند و حفاری شش حلقه چاه توسعهای با بکارگیری دو دکل حفاری سنگین در مدت ۲۴ ماه حفاری بخشی از شرح کار اجرای پروژه است.
در جریان اجرای پروژه با توافق میان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و ملی حفاری برای شتاب بخشی در اجرای پروژه احتمال به کارگیری یک دستگاه حفاری دیگر نیز مدنظر قراردارد.
شرکت ملی حفاری ایران پیش از این در راستای طرح توسعه ۲۸ مخزن در مناطق نفتخیز جنوب ، اجرای دو پروژه توسعه میدان نفتی گچساران در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و توسعه میدان نفتی نفت شهر در حوزه شرکت نفت مناطق مرکزی را برعهده گرفت که این دو پروژه با پیشرفت مناسب در دست اجرا می باشد.
بیژن زنگنه، وزیر نفت در آیین امضای قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت:
پس گرفتن سهم از بازار نفت بسیار مهم است/ در دوران تحریم یک دکل و یک نفر را بیکار نکردیم
افزایش ضریب بازیافت از مخازن اگر نگویم مهمتر از میدان مشترک بلکه همسطح آن اهمیت دارد.
یک درصدی افزایش ضریب بازیافت از مخازن ۷ میلیارد بشکه نفت به تولید کشور میافزاید.
در هفتههای آینده قراردادهایی با دانشگاههای کشور برای بخشهای پژوهشی امضا میکنیم.
تثبیت شرکتهای اکتشاف و تولید برای ما بسیار مهم است. قصدمان این است از همه روشهای قراردادهای نفتی برای توسعه میدانهای نفتی بهره بگیریم.
زمانبندی قابل پیگیری، کنترل هزینه، امکان بهرهگیری از بازار سرمایه از مزایای قراردادهای EPC و EPD است.
اگر طرحهای نگهداشت و افزایش تولید نفت را نداشتیم طرحهای توسعه در میدانهای در حال بهرهبرداری متوقف میشد.
امضای قراردادهای امروز یک پیام دارد و آن بقای صنعت نفت در شرایط تحریم است.بسیاری میپرسند آیا ظرفیتسازی لازم است؟ پاسخم این است که تحریم و بانیان آن رفتنی هستند اما ایران می ماند.
قدرت در بازار نفت به مخازنش نیست بلکه ظرفیت تولید، قدرت یک کشور است. ملت ما شرایط سخت را گذرانده است، در صورت داشتن ظرفیت تولید اگر روزی تحریم برداشته شد، ظرف ۲ تا ۳ ماه همانند گذشته به بازار برخواهیم گشت.
پس گرفتن سهم از بازار نفت بسیار مهم است و در این بازار، تولیدکنندگان به کسی رحم نمیکنند. ایران باید روزانه یک تا ۲ میلیون بشکه ظرفیت تولید مازاد داشته باشد.
اشتغال در این پروژه بسیار مهم است، ما در دوران تحریم یک دکل و یک نفر را بیکار نکردیم.
ما از مشارکت همه شرکتهای خارجی در توسعه پروژههای صنعت نفت به جز رژیم صهیونیستی استقبال میکنیم اما معطل آنها نمیمانیم و کارمان را ادامه میدهیم، هر چند حضور شرکتهای خارجی سبب تسریع اجرای پروژه میشود.
ما دنبال منافع خودمان در اجرای پروژهها هستیم. بیگانه در هر شرایطی بیگانه است. خارجی نامحرم است. در واقع ما کارمان را میکنیم قرار نیست آنها نیامدند ما بمیریم هیچ چیزی نمیتواند ما را متوقف کند.
مردم نگران توسعه میدانهای مشترک هستند لازم است بگویم که نگران نباشید زیرا از نظر ظرفیت تولید نفت و گاز در همه میدانهای مشترک جلوتر از همسایگان هستیم.
فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس در آیین امضای قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت:
وزارت نفت در زمینه توجه به دانشگاهها میتواند راهبر و پشتیبان باشد و باید به آن توجه شود؛ دانشگاه صنعت نفت نعمتی برای نفت است.
رسیدگی به خانواده کارکنان صنعت نفت اهمیت دارد، انتظار این است که به این بخش توجه جدی شود، زیرا کمکحال صنعت میشود.
تحریم و مشکلات ناشی از آن تاثیر زیادی بر توسعه صنعتی کشور گذاشته است و صنعت نفت نیز از آن مستثنی نیست.
توجه به ظرفیت داخل در این فضا راهگشا خواهد بود. نفت از این فرصت استفاده کرده است.
از مهندس زنگنه دعوت کردم در آینده در کنار دیگر وزیران نفت با حضور در کمیسیون انرژی مجلس ریلگذاری را برای آینده صنعت نفت انجام دهیم.
مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در آیین امضای قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت:
این کار در جایی بیرون از مجموعه نفت باید مستندسازی شود که چگونه در این شرایط عملی شده است. کارهای اساسی در این دوران انجام شده است. اهمیت این کار این است که نگاه به داخل و توان داخلی داشت.
تاکید بر استفاده حداکثری از کالاهای ساخت داخل و اختصاص ۴ درصد از هر قرارداد برای انجام مسئولیتهای اجتماعی صنعت نفت از دیگر وجوه قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت است.
سهم ساخت داخل تاکنون بیش از ۷۰ درصد بوده و پیشبینی میشود به بیش از ۸۰ درصد برسد. ۸۰ درصد نیروهای بومی در پروژههای این این طرح بهکار گرفته شدهاند و حدود ۱۸ دکل حفاری در این پروژهها مشغول فعالیت است.
رضا دهقان، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران در آیین امضای قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت:
هدف اصلی از اجرای طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت را اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم برای سازندگان و پیمانکاران ایرانی خواند و گفت: با اجرای ۱۳ قرارداد این طرح که امروز امضا میشود، ۱۸۵ هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت کشور افزوده خواهد شد.
پیشبینی ما این است که به ۸۰ درصد سهم ساخت داخل برسیم، کما اینکه در قراردادهای مرحله نخست طرح به این عدد نزدیک شدهایم. ۴ درصد هر قرارداد هم به اقدامهای عامالمنفعه اختصاص میابد
۱۳ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، صبح امروز (دوشنبه، ۲۷ مردادماه) بین دو شرکت نفت فلات قاره ایران و ملی مناطق نفتخیز جنوب (کارفرما) با ۱۳ شرکت ایرانی (پیمانکار) امضا شد. ارزش مجموع این قراردادها بیش از یک میلیارد و ۵۲۷ میلیون یورو اعلام شده است و با اجرای این قراردادها، حدود ۱۸۵ هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت کشور افزوده میشود.
این ۱۳ قرارداد که حوزه اجرایی آن در پنج استان خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر و هرمزگان خواهد بود، مشتمل بر ۱۱ قرارداد به کارفرمایی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و دو قرارداد به کارفرمایی شرکت نفت فلات قاره ایران است و همه پیمانکاران طرف قرارداد مطابق روال جاری بستههای قراردادی طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، شرکتهای ایرانی هستند.
بر این اساس، قراردادهای پروژه زیلایی و پروژه چلینگر و گرنگان، هر دو با شرکت گلوبال پتروتک کیش، پروژه رامین با شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا، پروژه منصورآباد با شرکت توسعه پتروایران، پروژه سیاهمکان با شرکت گسترش انرژی پاسارگاد، پروژه مارون ۲ و ۵ و پروژه مارون ۶ با شرکت تنکو، پروژه مارون ۱ و ۴ با شرکت حفاری شمال (هلدینگ انرژی گستر سینا)، پروژه مارون ۳ با شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، پروژه بالارود با (مشارکت) ملی حفاری ایران و مهندسی و ساختمانی جهانپارس و پروژه اهواز ۱ و ۴ با (مشارکت) صنایع نفت و انرژی قشم و مارونکاران به امضا رسید.
قرارداد پروژه رسالت شرکت نفت فلات قاره ایران نیز با (مشارکت) مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران و راهبردهای هوشمند و پروژه فروزان نیز با (مشارکت) پتروپارس و مبینسازهگستر امضا شد.
تعیین تکلیف بیش از دوسوم بستههای کاری طرح
پیش از این در مهرماه سال ۹۷، نخستین قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت برای پروژه سیری (میدانهای سیوند و اسفند) شرکت نفت فلات قاره ایران امضا شد و چندی بعد در بهمنماه همان سال، ۹ قرارداد دیگر این طرح مشتمل بر ۶ بسته کاری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب (پروژههای کبود، گچساران خامی، لالی آسماری، نرگسی، منصوری آسماری و رامشیر) و سه بسته کاری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران (پروژههای دانان، سعادتآباد و نفتشهر) با شرکتهای ایرانی امضا شده بود.
با در نظر گرفتن ۱۳ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت که امروز (۲۷ مردادماه) امضا شد و با احتساب ۱۰ قرارداد مرحله نخست این طرح که سال ۹۷ به امضا رسید، تاکنون در مجموع، تکلیف ۲۳ قرارداد یعنی بیش از دوسوم بستههای کاری این طرح مشخص شده است. مجموع ارزش این ۲۳ قرارداد بیش از ۲.۲ میلیارد یورو است و در مسیر اجرای این پروژهها، برای حفاری ۱۶۵ حلقه چاه جدید، تعمیر ۷۱ حلقه چاه، تعمیر، توسعه یا احداث واحدهای سطحالارضی مربوطه و نگهداشت و افزایش ۲۸۰ هزار بشکهای ظرفیت تولید نفت برنامهریزی شده است.